ВООЗ: Вакцинація проти ВПЛ потрібна всім, а особливо бідним країнам

528

Імунізація проти вірусу папіломи людини, що має онкогенні властивості, є вкрай важливим способом зниження захворюваності на рак і повинна впроваджуватися повсюдно, особливо в бідних країнах. Про це заявили експерти Міжнародного агентства з вивчення раку ВООЗ (IARC), пише Reuters.

За даними International Agency for Research on Cancer (IARC), в 2018 році було виявлено приблизно 570 тис. нових випадків раку шийки матки. Онкопатологія, що викликається ВПЛ, посіла четверте місце за поширеністю у жінок у всьому світі. Щороку від злоякісних новоутворень шийки матки помирає понад 310 тис. людей, причому велика частина смертей припадає на бідні країни, в яких охоплення імунізацією проти ВПЛ все ще залишається низьким.

Глобальний альянс з вакцин та імунізації (ГАВІ) має намір до 2020 року провести вакцинацію 40 млн дівчаток в найбільш бідних країнах. Це дозволить запобігти близько 900 тис. смертей. У IARC відзначають, що зниження вартості вакцини для населення країн, що розвиваються допоможе розширити охоплення імунізації.

У благополучних країнах присутні свої ризики – активісти організацій, що виступають проти щеплень переконують батьків не робити дітям щеплень проти ВПЛ, піддаючи їх ризику розвитку раку.

Якщо ви знайшли помилку, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити коментар

Введіть текст коментаря
Вкажіть ім'я