Майже 80% сімейних лікарів, терапертів і педіатрів пройшли тренінги із впровадження ICPC-2

294

Тренінги із впровадження Міжнародної класифікації ICPC-2 в практику лікаря первинної допомоги проводяться з листопада 2018 року. Лише за останні два місяці минулого року було проведено 360 тренінгів, які охопили 490 закладів первинної медико-санітарної допомоги. Участь у навчанні взяли майже 13 тисяч лікарів та медичних сестер з усієї України. Найбільш активними стали Дніпропетровська, Волинська, Донецька, Житомирська, Львівська, Закарпатська, Хмельницька, Одеська, області. Зокрема, на Волині було проведено 28 тренінгів, в яких взяли участь понад 900 лікарів з 18 ЦПМСД області. У Дніпропетровській області було проведено 19 тренінгів, участь у яких взяли 607 лікарів з 42 центрів первинної допомоги.

Тренінги включають теоретичну частину, де лікарів знайомлять з особливостями філософії сімейної медицини, базовими поняттями Міжнародної класифікації ICPC-2, принципами кодування симптомів і скарг пацієнтів, діагнозу. У другій частині учасники тренінгу отримують практичні завдання і тренують навички кодування звернень пацієнтів у ICPC-2.

«Як лікар-терапевт, можу сказати, що ICPC-2 – це новий пацієнт-орієнтований підхід до надання первинної медичної допомоги. Ця класифікація підтримує філософію сімейної медицини, адже лікар веде пацієнта на постійній основі і зосереджується у першу чергу на людині, а не тільки на її діагнозі. Також ICPC-2 спрощує ведення та управління медичною практикою. Вже понад дві третини сімейних лікарів пройшли таке навчання. Найбільш активних регіональних тренерів ми плануємо запросити на Конференцію з міжнародною участю, яка пройде в рамках проекту «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей», щоб вони могли розказати про свої здобутки», – розповідає консультант зі створення потенціалу для залучення громадян спільного проекту Світового банку та МОЗ України «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей» Юлія Володіна.

Джерело: Урядовий портал

Якщо ви знайшли помилку, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити коментар

Введіть текст коментаря
Вкажіть ім'я