Квасоля може стати ідеальним замінником м’яса

758

Повністю відмовлятись від м’ясних продуктів не потрібно. Але корисно зменшити їх споживання, компенсуючи нестачу білків, заліза, кальцію та магнію вміло підібраною рослинною їжею.

Diagonal stripes of brown shaded beans

Як повідомила лікар-дієтолог Світлана Фус на своїй сторінці у Фейсбук, все більше досліджень свідчать про те, що надлишок м’яса може виявитись шкідливим. Адже переважна більшість людей їсть не м’ясо, а напівфабрикати з нього, якість яких часто-густо залишає бажати кращого. Окрім того вони істотно підвищують  шанс розвитку раку, діабету, хвороб серця.

Тим не менш червоне м’ясо на думку лікарів є корисним, містить безліч поживних речовин, важливих для організму людини, тому зовсім відмовлятися від нього не варто.

М’ясо вміщує необхідний нам білок, вітаміни групи В, цинк, залізо фосфор. Червоне м’ясо є важливим джерелом заліза для організму, тому зовсім прибирати його з харчування не потрібно. Але ми можемо зменшити його у власному раціоні та знайти гідну заміну, наприклад, чорну квасолю.

Чорна квасоля містить не менше білків, ніж м’ясо, та значно більше – заліза, кальцію та  магнію. . Чорна квасоля багата на важливі амінокислоти, насичена клітковиною.  І майже вдвічі калорійніша від м’яса. Не даремно вона вважається найбільш корисною серед бобових культур.

Як повідомляє Світлана Фус, в їжу можна вживати квасолю тільки після теплової обробки. Перед тим як варити, її рекомендують замочити на 10-12 годин в підкисленій воді. Тим самим знижується кількість фітинової кислоти, яка заважає засвоєнню деяких мінералів – кальцію, заліза, цинку.

Перебудова власного раціону на користь рослинних білків, як правило, корисна для організму, за рахунок збільшення у раціоні кількості овочів, фруктів, горіхів і бобових. Але робити це краще не виключаючи повністю з нього м’ясо, а, просто зменшивши його споживання.

Джерело: facenews.ua

Якщо ви знайшли помилку, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити коментар

Введіть текст коментаря
Вкажіть ім'я