В Тернополі спалах хвороби Лайма

1392

Всього за одну добу небезпечну інфекцію підчепили вісім людей.

Влітку більшість людей надає перевагу прогулянкам в парках, пікнікам на природі та відпочинку на пляжі замість уже набридлих за холодний сезон кафе та ресторанів. Саме в цей час починаються перші звернення до лікарів з приводу укусів кліщів. Така, здавалось б, дрібниця (з ким не бувало) може становити небезпеку для здоров’я, адже кліщі можуть переносити небезпечні хвороби, наприклад, хворобу Лайма. В Тернополі лише за одну добу медики зафіксували вісім випадків зараження цим інфекційним захворюванням.

Хвороба Лайма – це найбільш розповсюджена хвороба, яку можуть передавати кліщі. Спочатку у інфікованої людини виникає жар, головна біль, відчуття втомленості та висип. На третій стадії інфекція уражає суглоби. Якщо не надати вчасне лікування, хвороба може стати хронічною, яка дуже важко лікується і може закінчитись інвалідністю чи навіть смертю.

Як повідомляють в Тернопільському обласному лабораторному центрі МОЗ України, крім хвороби Лайма, за один десь зафіксовано ще 72 випадки інфекційних захворювань, серед яких – вітряна віспа, кір, отруєння грибами, туберкульоз та вірусний гепатит С.

Нагадаємо, що недавно спалах хвороби Лайма також зафіксували на Львівщині.

Джерело: ДУ «Тернопільський ОЛЦ МОЗ України»

Якщо ви знайшли помилку, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити коментар

Введіть текст коментаря
Вкажіть ім'я