Авокадо здатний допомогти контролювати вагу та знизити ризик виникнення діабету, однак його необхідно правильно вживати. “Точно не з хлібом” — кажуть дослідники.
Вчені з Інституту технологій в Іллінойсі вирішили з’ясувати, чи можуть жири, що входять до складу авокадо, бути корисними у боротьбі із зайвою вагою та чи допомагають вони знизити ризик виникнення діабету у людей з ожирінням, як це виявили у попередніх дослідженнях.
У дослідах взяли участь 31 пацієнт, чий індекс маси тіла перевищував 30 пунктів. З’ясувалося, що, якщо авокадо виступає заміною рафінованих вуглеводів на зразок хліба і макаронів, то він ефективно пригнічує голод і сприяє зниженню зайвої ваги. Окрім цього, авокадо можна використовувати в якості ефективного інструменту контролю резистентності інсуліну і цукру в крові.
Однак, дослідники виявили, що якщо вживати авокадо разом із складними вуглеводами, наприклад з хлібом, то його ефект зникає. Даний фрукт не потрібно вживати разом з вуглеводами, а краще – замість них.
Тости або бутерброди з авокадо тривалий час підносяться в якості одного з компонентів здорового харчування. Однак подібна комбінація вуглеводів і жирів є штучною, адже нічого подібного в природі зустріти неможливо. В результаті, після вживання хліба з авокадо в мозку відбувається різкий викид дофаміну – гормону задоволення. Саме цим пояснюється популярність цієї страви. Вчені вже довели, що авокадо містить корисні для здоров’я жири, а ось хліб складається з перероблених вуглеводів, вживання яких краще обмежити.
Джерело: newsyou.info
У статті на https://save24.me/insurance я нещодавно читала, що авокадо дуже корисне при діабеті, тому що здатне знижувати рівень цукру. Це при умові, що немає захворювань шлунку.