Лікарі: ранні кавуни містять нітрати, що підвищують ризик раку органів шлунково-кишкового тракту

512

Фахівці застерігають  від купівлі ранніх кавунів, які швидко дозрівають із допомогою хімікатів. У ранніх кавунах і динях, як відзначають медики, містяться нітрати, які підвищують ризик розвитку різних проблема зі здоров’ям, включаючи ракові пухлини.

Кавуни та дині в супермаркетах стали з’являтися ще в червні, але лікарі переконані: купувати баштанні найкраще в серпні. Навіть найбільш «швидкі» сорти кавунів дозрівають не раніше кінця липня, відзначають експерти. Тому краще орієнтуватися на природні терміни дозрівання плодів та ягід, вважають лікарі.

«Природний час дозрівання баштанних – це друга половина серпня. Те, що з’являється на прилавках в липні, швидше за все, тепличні баштанні, які перенасичені хімікатами, барвниками і нітратами», – попереджають медики.

Важко втриматись від ранніх соковитих «вітамінів», але рання баштанна продукція, ті ж кавуни з великою ймовірністю містять в собі азотно-фосфорні компоненти добрив, які є токсинами для організму і провокують симптоми отруєння. Ці нітрати в шлунку трансформуються в нітрити, які специфічним чином взаємодіють з кров’яними клітинами, викликаючи в організмі кисневе голодування. Крім того, велика кількість нітратів може виявитися фактором виникнення злоякісних процесів, що призводять до появи виразкового коліту і раку в органах шлунково-кишкового тракту, ураження печінки. Особливо небезпечні ранні кавуни для дітей.

Джерело: medikforum

Якщо ви знайшли помилку, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити коментар

Введіть текст коментаря
Вкажіть ім'я