У людей, які часто включають водорості в свій раціон харчування, суттєво знижений ризик розвитку раку товстої кишки. Такі данні отримано в ході дослідження лікарів з американського National Cancer Center.
Про користь водоростей для захисту людини від захворювання на рак кишечника повідомили фахівці з National Cancer Center. Про їх досліди детально розповідається в статті журналу European Journal of Nutrition. Американські лікарі вивчили особливості раціону 923 людей, яким було діагностовано рак товстої кишки, і 1 846 здорових учасників.
Найбільш виражений ефект захисту щодо колоректального раку медики зафіксували у людей, які склали групу з найвищим показником вживання в їжу морських водоростей. У цій групі у її учасників ймовірність виникнення і розвитку раку товстої кишки виявилася на 35% нижчою в порівнянні з людьми, які теж їли морські водорості, але зрідка і мало.
На підставі проведеного аналізу вчені констатували, що «включивши в раціон харчування морські водорості, можна домогтися істотного зниження ризику виникнення раку товстої кишки».
Джерело: Nature.com