Американські фахівці в області харчування прийшли до висновку, що холестерин, який міститься в продуктах харчування, не несе ніякої загрози для організму.
Вчені прийшли до висновку, що холестерин, що міститься в харчових продуктах не несе загрози підвщення ризику серцево-судинних захворювань. Різноманітні дослідження останніх років не знайшли прямих зв’язків високого вмісту холестерину в продуктах харчування та загрози для серця та судин.
У зв’зку з новими даними, американські дієтологи перестали включати рекомендації щодо обмеження раціону холестерину до 300 мг / добу у нові редакції видання “Дієтичні рекомендації для американців”.
У всьому світі медики закликають знижувати кількість холестерину, проте вчені вважають, що в цьому більше немає ніякої потреби.
Джерело: Гарвардський Університет