У раціоні дорослих мешканців нашої країни присутня мала кількість овочів – лише 174 грами (50% від рекомендованої норми) та недостатньо фруктів і ягід – 30 % від добової норми у 300 грамів.
Згідно дослідження міжнародної дослідницької компанії Ipsos за ініціативи компанії Danone в Україні провели загальнонаціональну експертизу за сучасною харчовою структурою українців. У ньому приймали участь 1232 людини у віці від 1 до 60 років. Асоціація дієтологів України виступила експертом цього дослідження.
«Результати дослідження споживання їжі у 2018-2019 роках показали, що дорослі споживають надмірну кількість борошняних продуктів – 474 грами на добу, при цьому рівень споживання молочних продуктів у кілька разів нижчий, ніж рекомендований, а також менше норми споживається рідина – (500 мл на день). Українці споживають надзвичайно мало бобових – 9 грам проти рекомендованих 75 грам та лише чверть рекомендованої кількості горіхів та насіння – 8 грам проти 30 грам», – йдеться у публікації.
Жителі України схильні зловживати сіллю – 9,7 г на день (ВООЗ радить споживати не більше 5 г солі на добу). Чоловіки вживають солі на 17% більше, ніж жінки – на 10,7 г проти 8,9 г.
Джерело: Agotimes