Фахівці Центру громадського здоров’я повідомили, що за 6 місяців поточного року в Україні 40 людей захворіли на ботулізм, а 2 людини – померли. Хвороба виникає через отруєння харчовими продуктами, які містять ботулотоксини, часто спалахи припадають на спекотну пору року. Про це повідомляється на сторінці ЦГЗ у Facebook.
Через споживання неякісних домашніх консервів, в’яленої, копченої, солоної риби, які придбані у місцях стихійної торгівлі, часто виникає ботулізм.
«Вживання виготовлених в домашніх умовах консервів, в’яленої, копченої, солоної риби та інших продуктів харчування, придбаних у місцях несанкціонованої торгівлі, може привести до захворювання на ботулізм», – наголосили у ЦГЗ.
Щоб убезпечити себе та своїх близьких від ботулізму, не варто споживати м’ясні та рибні вироби без належної термообробки.
У відомстві підкреслили, що від ботулізму також постраждали дві неповнолітні дитини – 9 і 13 років.
Фахівці ЦГЗ порадили українцям відповідально ставитися до власного здоров’я.