Дослідження: вживання цільних фруктів знижує ризик розвитку діабету 2 типу

114

Аналіз, проведений австралійськими вченими, виявив зв’язок між регулярним вживанням помірної або великої кількості фруктів і більш низьким ризиком розвитку діабету 2 типу, повідомляє медичний портал Medical News Today.Харчова алергія та непереносимістьТак згідно, з даними опублікованими в Журналі клінічної ендокринології та метаболізму, дослідники Інституту досліджень харчування Університету Едіт Коуен (Австралія) виявили, що вживання більшої кількості фруктів було пов’язано зі сприятливим рівнем толерантності до глюкози та чутливості до інсуліну, які пов’язані з діабетом 2 типу.

Всього в дослідженні взяли участь 7 675 учасників в період з 1999 по 2000 рік, а наступні опитування проводилися у 2004-2005 і 2011-2012 роках.

Дослідники відстежували, кількість споживаних фруктів, які саме фрукти їли люди і кількість споживання фруктового соку.

Потім дослідники подивилися, у скількох учасників розвинувся діабет 2 типу між першим і останнім спостереженнями. Вони також вивчили біологічні маркери, пов’язані з ризиком розвитку діабету 2 типу.

Автори дослідження виявили зв’язок між високим рівнем споживання фруктів і більш низьким ризиком розвитку діабету 2 типу в ході 5-річного контрольного обстеження.

Крім того, дослідження показало зв’язок між більш високим споживанням фруктів і кращими показниками чутливості до інсуліну і непереносимості глюкози.

Таким чином, автори дослідження прийшли до висновку, що здорова дієта, яка включає цільні фрукти, але не фруктовий сік, може зіграти важливу роль у зниженні ризику розвитку діабету 2 типу.

Авторка-кореспондент доктор Нікола Бондоно з Інституту досліджень харчування Університету Едіт Коуен повідомила, що в ході дослідження виявили, що люди, які споживали близько двох порцій фруктів в день, мали на 36% менший ризик розвитку діабету 2 типу, ніж ті, хто споживав півпорції фруктів в день. Однак, вона підкреслила, що подібні закономірності не спостерігається для фруктового соку. За її словами, результати показують, що здорова дієта і спосіб життя, включаючи вживання цільних фруктів, є відмінною стратегією для зниження ризику діабету.

Якщо ви знайшли помилку, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити коментар

Введіть текст коментаря
Вкажіть ім'я