Авокадо змінює розподіл жиру на животі у жінок – дослідження

80

У Сполучених Штатах вчені під час контрольованого дослідження з’ясували, що додавання авокадо до щоденного раціону може допомогти жінкам зменшити жир на животі. Про це повідомляє Science Daily з посиланням на дослідження науковців у виданні Journal of Nutrition.У рандомізованому контрольованому дослідженні брали участь 105 дорослих осіб з надмірною масою тіла та ожирінням. Повідомляється, що під час дослідження вони харчувалися один раз на день протягом дванадцяти тижнів. У жінок, які вживали авокадо як частину щоденного прийому їжі, вчені виявили значне зменшення жиру на животі.

Зазначається, що дослідження проводили науковці з Іллінойський університет в Урбана-Шампейн (University of Illinois at Urbana-Champaign, UIUC) під керівництвом професора кінезіології та громадського здоров’я Іллінойсу Наймана Хана.

«Метою не було зниження ваги; ми були зацікавлені в розумінні того, як вживання авокадо впливає на те, як люди відкладають жир. Розташування жиру в організмі відіграє важливу роль для здоров’я», – роз’яснив він.

Дослідники розділили учасників на дві групи, одна з яких отримувала їжу зі свіжим авокадо. Інша група учасників харчувалася з майже ідентичними інгредієнтами та калорійністю, але без авокадо.

Повідомляється, що вчені на початку і в кінці дослідження виміряли рівень абдомінального жиру учасників, їх толерантність до глюкози, показник метаболізму і маркер діабету.

В учасниць, які споживали авокадо в день під час їжі, відзначалося зменшення вісцерального жиру в черевній порожнині. У них також знизилося співвідношення вісцерального жиру до підшкірного, що вказує на перерозподіл жиру від органів.

Повідомляється, що у чоловіків розподіл жиру не змінився. Вчені додали, що жінки та чоловіки не мали покращення показників толерантності до глюкози.

«Хоча щоденне вживання авокадо не вплинуло на толерантність до глюкози, ми дізналися, що дієта, що включає авокадо щодня, позитивно впливає на те, як люди відкладають жир в організмі, але переваги були в основному у жінок»,– резюмував Хан.

Раніше вчені з’ясували, що людям з діабетом другого типу для підтримки нормального рівня цукру в крові допоможе дієта з низьким глікемічним індексом, яка сприятиме покращенню їх стану здоров’я.

Нагадаємо, що бежевий жир та цитокіни допомагають знизити ризик ожиріння. Нове дослідження вчених продемонструвало, що високий рівень цитокіну інтерлейкіну-25 (ІЛ-25) сприяє виробленню бежевих жирових клітин.

Якщо ви знайшли помилку, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити коментар

Введіть текст коментаря
Вкажіть ім'я