Дієтологи та ендокринологи визначили найкорисніший овоч для діабетиків. Ним виявились синенькі, які містять велику кількість марганцю, що підвищує активність інсуліну, а це має значення при діабеті 2 типу.
Баклажани виявились справжньою скарбницею корисних мікроелементів. Це важливо для всіх. Але для діабетиків – особливо. Вони визнані спеціалістами найбільш корисним овочем для тих, в кого підвищений рівень глюкози у крові.
Високій вміст у баклажанах марганцю, що збільшує активність гормону інсуліну, який допомагає переробити зайвий цукор у крові, робить його бажаною стравою на столі у діабетиків. Окрім цього марганець допомагає краще засвоювати жири та захищає печінку. Ще однією корисною рисою баклажанів можна вважати їх низький глікемічний індекс та калорійність.
Також баклажани містять цинк, що покращує роботу підшлункової залози та допомагає виробити інсулін. На думку лікарів, у раціоні хворих на діабет 2 типу обов’язково повинні бути баклажани.
Джерело: lenta.ua