Капусту кейл визнано найбільш брудним продуктом

206

Екологічна робоча група (EWG), некомерційна організація, що займається в Сполучених Штатах питаннями зв’язку здоров’я людини і навколишнього середовища, щорічно випускає звіти про шкідливі продуктах з 2004 року під назвою «Брудна дюжина». У них вона перелічує найбільш небезпечні продукти, піддають ризику здоров’я споживачів.

Для створення чорного списку співробітники EWG використовують дані численних випробувань Міністерства сільського господарства США, які потім самостійно аналізували.

Цього року Екологічна робоча група визнала одним з найбрудніших овочів (до речі, дуже популярним серед веганів і орторексиків) особливий сорт капусти – кейл.

Так, в 2019 році більш ніж у 92% протестованих зразків капусти кейл виявлялося два або більше слідових залишків пестицидів. В одному зразку, за словами співробітників EWG, було виявлено сліди аж 18 різних пестицидів.

Найбільш часто (приблизно в 60% зразків овочу) виявлявся у капусті кейл пестицид DCPA, також відомі як Dacthal. Агентство з охорони навколишнього середовища (EPA) класифікувало його як потенційний канцероген, небезпечний для людини (правда, на основі результатів досліджень на тваринах).

Попри все у заяві EWG підкреслюється, що звіт робочої групи не повинен відвертати людей від вживання фруктів і овочів, а всього лише допомагає їм вибирати більш безпечні продукти.

Джерело: Web MD

Якщо ви знайшли помилку, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити коментар

Введіть текст коментаря
Вкажіть ім'я