У Німеччині влада домовилася з 8 виробниками готових харчових продуктів про зниження у них вмісту жирів, цукру та солі.
За інформацією, яку сповістили у Федеральному міністерстві продовольства та сільського господарства Німеччини (BMEL), виробники повинні поступово змінити рецепти приготування до 2025 року.
Згідно досягнутих домовленостей, виробникам необхідно буде скоротити вміст цукру у сніданках для дітей на 20%, а у підсолоджених маловмісних продуктах для дитячого харчування – на 15%.
Також до 2025 року виробники продуктів глибокої заморозки зобов’язані скоротити вміст солі. Наприклад, в усіх видах піци на 100 г солі має бути 1,25 г.
Юлієя Клекнер, очільниця BMEL, сповістила, що такі заходи спрямовані на покращення здоров’я громадян. Зараз у Німеччині багато людей мають зайву вагу: 47% жінок, 62% чоловіків та 15% дітей.
Вживання надмірної кількості солі, жирів та цукру призводить до збільшення ризику появи цукрового діабету та серцево-судинних захворювань.
Попри досягнуті домовленості уряду з виробниками продуктів харчування, такий підхід до вирішення проблеми критикують активісти та лікарі, бо він передбачає добровільну згоду виробників, а не носить примусовий характер.
Джерело: DW