Ризик розвитку хвороби Альцгеймера збільшується на третину через цукор

744

За сім років деменція з’явилася майже у 500 учасників експерименту, які додавали пару ложок цукру в чай.

Цукор сприяє розвитку старечого маразму. Про це розповіли на Міжнародній конференції Асоціації по боротьбі з хворобою Альцгеймера в Чикаго. Відповідно до думки вчених з Колумбійського університету, які сім років спостерігали за більш, ніж двома тисячами учасників, ті, хто споживав близько 30 грам цукру, додаючи його в їжу і напої, підвищували ризик розвитку хвороби Альцгеймера на 33%, на відміну від тих, хто обмежувався 5-6 грамами. Ризикують не тільки ті, хто любить солодкий чай і каву, але і споживачі солодкої газованої води і фруктових соків – вони збільшували ймовірність розвитку хвороби на 27%.

Після семи років експерименту виявилося, що хвороба з’явилась у 429 осіб з усієї кількості учасників. Дослідники пояснюють, що вживання великої кількості цукру провокує діабет, а вже він, в свою чергу, підвищує ймовірність отримати хворобу Альцгеймера. Знизити ризики, за словами вчених, допоможе здорове харчування і спосіб життя.

Джерело: Газета

Якщо ви знайшли помилку, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити коментар

Введіть текст коментаря
Вкажіть ім'я