Дослідники з Гарвардського університету розробили метод перорального введення інсуліну, який дасть змогу пом’якшити несприятливі наслідки тривалих ін’єкцій та зменшити кількість пропущених доз. Учені протягом багатьох років ламали голову над створенням інсулінових таблеток. Досі всі спроби були марними, зокрема через кисле середовище шлунка, що руйнує білок і обмежує всмоктування лікарського засобу з кишечнику. Суть нового методу введення інсуліну полягає в тому, що препарат розташований в іонній рідині, яка містить холін і геранієві кислоти. А вони — у капсулі з кислотостійким покриттям, здатним витримувати кислотне середовище шлунка. До того ж полімерне покриття розчиняється, коли капсула досягає більш лужного середовища тонкої кишки. Тоді вивільняється іонна рідина з інсуліном.
Капсули прості у виготовленні і можуть зберігатися протягом 2 місяців за кімнатної температури, тобто довше, ніж деякі препарати інсуліну для ін’єкцій. Попереду — наступні тестування препарату на тваринах, а також тривалі токсикологічні дослідження.
За матеріалами офіційного веб-сайту Wyss Institute at Harvard