Працівники Медичної школи Бостонського університету з’ясували, що достатній рівень вітаміну D в організмі людини може мінімізувати ризик зараження і смерті від коронавірусної інфекції. Таку інформацію оприлюднили в журналі PLOS ONE.
Зазначений висновок дослідний зробили, коли провіяли аналіз крові більше 200 пацієнтів, хворих на COVID-19. Серед них були люди, які мали дефіцит вітаміну D.
Науковці зазначають, що людей, які підхопили коронавірусну інфекцію, але не потерпали від нестачі вітаміну D, ризик розвитку серйозних ускладнень або смерті від цієї хвороби був нижче більш, ніж на 50%.
Слід зазначити, що раніше вчені з Сполучених Штатів з’ясували, що чоловіки з ожирінням у віці до 60 років мають високий ризик смерті від COVID-19.