Ще не так давно науковці дали холестерину «амністію», визнавши, що доказів щодо користі його обмеження в раціоні недостатньо. Аж ось нове дослідження знову звинувачує холестерин, особливо з яєць, у важких злочинах – підвищенні ризику серцево-судинних захворювань.
Нове дослідження являє собою всього-на-всього аналіз шести інших досліджень, які в сукупності охоплювали дані зі здоров’я та звичок у харчуванні близько 30 тисяч американців.
Після аналізу цих даних, автори роботи пов’язали вживання лише половини курячого яйця в день з підвищеним ризиком серцевого нападу, інсульту або ранньої смерті на 6% -8% (у порівнянні з повною яєчною «абстиненцією»).
Як стверджують автори, чим більше яєць з’їдає людина, тим більше зростає ризик серцево-судинних подій. Люди, які в середньому споживали одне яйце щодня, підвищували тим самим ризик серцевої події, наприклад, інфаркту або інсульту, на 12% порівняно з тим, хто не їв цей продукт взагалі.
Відповідно, два яйця на день цю небезпеку подвоювали: ризик серцево-судинних подій зростав уже на 24%.
Джерело: WebMD