Лікарня з листопада 2019 року перейшла на закупівлю харчування у кейтеригнової компанії для пацієнтів, які перебувають у стаціонарі. Таке рішення суттєво зменшило витрати лікарні на утримання власного харчоблоку. Заощаджені кошти медзаклад може витратити на поліпшення умов у лікарні, збільшення зарплат та інші потреби.
Кожного для у лікарні харчується приблизно 300 хворих. Вартість харчування одного пацієнта складає приблизно 40 гривень. Щоденне меню складають відповідно до потреб хворих. Пацієнти мають право обрати 3 або 4-разове харчування.
В раціоні пацієнтів наявне біле куряче м’ясо, знежирена свинина, яловичина, риба, овочі, крупи, сир твердий, відварне яйце, кефір, чай з лимоном, кава з молоком, какао, а для вагітних та породіль щоденно – вершкове масло. Це не повний перелік продуктів, якими годують хворих.
Мукачівська центральна районна лікарня веде активну підготовку до підписання договору з НСЗУ. Медзаклад пройшов процес автономізації, закупив комп’ютери, обрав медичну інформаційну систему та зареєструвався в системі електронного здоров’я України.
Підтримка у запровадженні медреформи з боку місцевої влади допомогла місту стати лідером за кількістю підписаних декларацій.
Джерело: МОЗ України